<  Vissza


  V1042 verzió (2015.08.01)


  1. 2015 bérszámfejtés változásai a második negyedévben

   • 01 - Adó és járulékkedvezmények tábla kiegészült 4 uj elemmel.

    Új kedvezmények :

    - Mezőgazdaságban foglalkoztatottak kedvezménye 36 kód,a 08-as nyomtatványba 15 kód

    - Szabad vállalkozási zóna 37 kód ,a 08-as nyomtatványba 11 kód

    - Tudományos fokozattal rendelkező fogl 38 kód,a 08-as nyomtatványba 12 kód

    - Doktori képzésben részesülő hallgató fogl. 39 kód,a 08-as nyomtatványba 13 kód

    Mind a 4 új kedvezmény az I1235 alapba kerül bele valamint a mértéke az I1245 bérelembe

   • 02 - A járulékokkal kapcsolatos analitikák egyszerűbb formában átkerültek a könyvelésből a munkaügybe. A program megfelelő felparaméterezés után a havi fizetési kötelezettségeket göngyölt 1000 Forintos kerekítéssel kezeli.

    Pontos működés feltételei :

    - Minden adónemhez léteznie kell egy analitika kódnak amit az analitika törzsben hozunk létre (pl. 291x NAV Levont nyugdíjjárulék)

    - A bérelemeknél be kell állítani minden olyan bérelemnél az adónemkódot amely az adott analitikához tartozik (pl nyugdíj esetén +számolt/LE511,LE512/ -a kedvezmény/LE544,LE545/)

    - Hiánytalanul minden előző bérszámfejtésnek léteznie kell, és bármilyen visszamenőleges módosítás boritja a rendszert.( megj. ez kézi adatkezelés formában is igaz)

    - Az első alkalmazás előtt le kell zárni minden hónapot, és futtatni kell az utólagos összesítők generálását.

    Az analitika használata a TB összesítővel egyenértékű. (Célszerű a tartalmát összehasonlítani vele!! Eltérés esetén a paraméterezést ellenőrizni.)

   • 03 - Egyéb egyszerűbb módosítások

    Új: Egyszerűsített foglalkoztatottak (60,61,62) munkaszerződése (Munkaügy / Munkaügyi listák / Belépéssel kapcsolatos listák)

    Új: Éves munkaügyi paraméterkben : Természetbeni juttatás éves felső határa valamint a Természebeni jutt. + Szép kártya együttes éves felső határa.A 200 000 Ft valamint a 450 000 Ft 2015 re érvényes alapértelmezést feltöltöttük.

    Új: Az előző ponban beállított értékek alapján a havi bérszámfejtésnél a program jelez ha ezeket az értékeket túlléptük. Paraméterezése a következő: Term. jutt felső határa az IN300 gyűjtőben BE460 _tól a BE479-ig kivétel a BE475 Szép kártya felső határa az IN302 gyűjtőben BE475 (Használat előtt zárjuk le a előző hónapokat és indítsuk rá a "Bérszámfejtés / Utólagos összesítők generálása" menüpontot)

    Új: Aktuális személyi alapbérek : Külön lista készült a dolgozók bértörzsben rögzített adatairól. Külön lekérdezhetők az aktuális személyi alapbérek, az egyéb juttatások , valamint a levonások.( Munkaügy / Munkaügyi listák / Egyéb listák )

    Új: Munkáltatói igazolás nyugdíj megállapításához : Külön lista készült a dolgozótól levon járulékokról.( Munkaügy / Bérszámfejtés listák )

    Új: Munkáltatói igazolás EKHO kifizetéséről valamint a levont járulékokról : Külön lista készült az EKHO kifizetésekről.( Munkaügy / Bérszámfejtés listák )

    Javítva: Közfoglalkoztatottakat nem nyugdíjasként viszi át.

  2. Könyvelési modulban történt változások

   • A mezzőgazdasági és fémtermékek bevallása.(Importálási lehetőség külső rendszerekből.)


<  Vissza